Stoofpotje met couscous
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
20minuten
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
20minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Snijd de perziken doormidden om de pit eruit te halen. Snijd de helften vervolgens in blokjes. Snijd de courgette in de lengte in kwarten en snijd die in stevige plakken. Maak de ui schoon en snijd die in halve ringen. Maak de maiscouscous klaar volgens de instructie op de verpakking. Voeg aan de couscous een lepel olie en wat zout toe.
  2. Doe de rest van de olie in een pan met een dikke bodem en bak daarin de ui en de courgette op middelhoog vuur aan tot de ui glazig is. Voeg dan de perzik, kaneel en komijn toe en laat die een paar minuten mee sudderen. Doe dan de tomatenblokjes en de kikkererwten erbij en laat het gerecht een kwartier stoven met een deksel op de pan. Daarna is de stoofpot klaar.
  3. Schep de couscous met de stoofpot op de borden en garneer het met wat fijngeknipte munt en wat pistachenoten.