Wandeluitdaging met Bas van de Goor Foundation

Afgelopen jaar bij de nieuwjaarsborrel van onze buurt hoorde ik van de Nationale Diabetes Challenge. Dit is een begeleide wandeltraining in een groep met als doel een paar maanden later met alle groepen samen de afsluitende kilometers te lopen. Dit jaar zou dit zijn in Tilburg.

Dit trok mijn aandacht, want het leek erop dat dit een initiatief is waar ik echt aan mee kon doen met mijn huidige conditie.
Op veel plaatsen in Nederland zijn er fysiotherapeuten die zich inzetten voor de stichting en een lokale wandeltraining begeleiden en voorlichtingsbijeenkomsten geven. Dus vol goede moed alvast de momenten van kennismaking en informatie in de agenda gezet en ook alvast de trainingen en de finaleweek vastgelegd.

Ik wil graag mee doen omdat ik diabeet ben, lipoedeem heb en best wat meer beweging kan gebruiken. Daarnaast heb ik best al het een en ander geprobeerd, alleen gaat het als ik het helemaal zelfstandig doe niet altijd goed met de belasting die mijn lijf aan kan. Ik ga te vaak en te makkelijk over mijn grenzen. Door deze training te volgen hoop ik dat ik op een goede manier een betere conditie opbouw en kan blijven behouden. En daarnaast hoop ik dat het leuk is om te blijven doen!

Helaas gooide Corona roet in het eten. De gezamelijke wandeltrainingen zijn afgelast en het ziet er niet naar uit dat dit dit jaar nog goed komt. Gelukkig biedt de Bas van de Goor Foundation nu een individuele wandeluitdaging aan. Er kon gekozen worden uit de volgende (gratis) opties:

  • Beginnende wandelaar: je kunt al 10 minuten aaneengesloten wandelen. In een half jaar tijd werk je toe naar een afstand van 5 kilometer.
  • Op niveau blijven: een half jaar lang stimuleren we je te blijven wandelen op jouw niveau van 5, 10, 15 of 20 kilometer.
  • Niveau uitbreiden: in een half jaar werk je toe naar een grotere afstand van 10, 15 of 20 kilometer.

Ik heb gekozen voor de beginnende wandelaar optie.

Op 1 juni viel de eerste mail op de digitale deurmat met meer informatie over de training en een voorstelrondje van de mensen die de training op afstand begeleiden. En op 2 juni het wandelschema voor de eerste 4 weken met een uitleg over wandelintensiteit, een eerste houdingsoefening voor tijdens het lopen en tips om het doel te behalen.
Uiteraard zijn de mails aandachtig gelezen, de filmpjes bekeken en staat de planning voor deze maand in de agenda.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.