Kastanje pannenkoekjes

In het weekend heb je vaak net wat meer tijd om te koken, en zelfs het ontbijt kan dan wel eens iets langer duren dan gewoon even een bakje yoghurt met granola. Omdat ik gisteren toevallig voor het eerst een zakje kastanjemeel had meegenomen, bedacht ik me vandaag dat ik daar vast wel lekkere pannenkoekjes van kon maken. Dat is gelukt met het volgende recept

Recept Afdrukken
Kastanje pannenkoekjes
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Pannekoekjes
Topping
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Pannekoekjes
Topping
Instructies
  1. Meng alle ingrediënten voor de pannenkoeken goed door elkaar tot een dun beslag ontstaat. Dit beslag heb ik even 5 minuutjes laten rusten, zodat de pannenkoekjes niet zo snel uit elkaar vallen. Na vijf minuten kun je de pannenkoekjes bakken. Zelf heb ik ervoor gekozen met een sauslepel kleine pannenkoekjes te maken, omdat ik dit voor een ontbijt mooier vindt, maar je kan er ook met een grotere lepel een full size pannenkoek van maken.
  2. Voor de topping, heb ik de pruimen, abrikozen, blauwe bessen en speculaaskruiden gebakken in wat boter. Daarna over de pannenkoeken, en afmaken met wat poedersuiker en appelschenkstroop.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *