Indiaas flatbread

Ik ben fan van Pit&Pit voor het bestellen van melen, zaden etc. en ik wist dat we zonder bakbananenmeel zaten. Geen idee wat me precies bezielde maar in plaats van bakbananenmeel had ik kikkererwtenmeel in m’n mandje geklikt. Ik moest dus op zoek naar iets dat ik hiermee kon maken, en jawel gevonden!

Recept Afdrukken
Indiaas flatbread
Een Indiaas flatbread dat gebruikt kan worden bij curries. Je kan het makkelijk gebruiken op dezelfde manier als je een Ethiopische injera gebruikt of een rotivel.
Indiaas flatbread
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Passieve Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Passieve Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Indiaas flatbread
Instructies
  1. Snipper de sjalot en de knoflook
  2. rasp een stukje gember fijn
  3. Meng alle ingrediënten in een kom en klop tot de klontjes uit het beslag weg zijn (ik gebruik hiervoor een keukenmachine)
  4. Laat het beslag even een half uurtje staan. Mochten nog niet alle klontjes weg zijn, dan verdwijnen ze wel tijdens het rusten
  5. Bak in olijfolie het flatbread op dezelfde manier als een pannenkoek. Doe dit op halfhoog tot hoog vuur en zorg dat ze aan beide kanten mooi bruin worden.
Notities

Ik vind het lekker om dit flatbread te eten met bijvoorbeeld een groene of rode curry. Je kunt dan het brood gebruiken om in de saus te deppen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.