John’s appeltaart

Omdat deze herfst in de coronatijd toch nog wat mistroostiger is dan een gewone herfst is mijn lief fanatiek aan het bakken gegaan. Iedere week eten we wel een keer pannenkoekjes, muffins of appeltaart.

Hier het recept voor John’s appeltaart.

Recept Afdrukken
John's appeltaart
Dit is een heerlijke glutenvrije appeltaart, mits je natuurlijk glutenvrije haver gebruikt.
Keuken Nederlandse
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 75 minuten
Porties
stukken
Ingrediënten
Voor het deeg:
Voor de vulling:
Keuken Nederlandse
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 75 minuten
Porties
stukken
Ingrediënten
Voor het deeg:
Voor de vulling:
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 160 graden en vet een bakvorm van 26 cm in.
  2. Meng de droge delen voor het deeg door elkaar in een kom en kneed daar de boter doorheen. Bekleed de vorm met het deeg, houd ongeveer een derde over om de appeltaart mee te bekleden.
  3. Schil de appels en snijd deze in kleine stukjes. Meng deze in een kom met wat citroensap, kaneel en rozijnen. Vul de taartvorm met de appels.
  4. Maak van het overgebleven deeg mooie repen en bedek daar de bovenkant van de taart mee. Bestrijk die eventueel met een losgeklopt ei.
  5. Bak de taart in een uur en een kwartier gaar en bruin. Laat de taart eerst afkoelen voor je hem uit de springvorm haalt.
  6. Eet smakelijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *