Een nieuw jaar, een nieuw doel

Nu januari erop zit wordt het hoog tijd om te bedenken welke sportieve doelen ik dit jaar wil nastreven. In eerste instantie had ik bedacht dat het behouden van 5 km lopen een mooi doel zou zijn.

En dan hoor je een heel gesprek tussen je man en een geweldige dame van de Jeepclub, die ieder jaar haar best doet om met een team te sporten voor een goed doel. Hij wil graag de van Dam tot Dam loop rennen en zij misschien de Damloop by night rennen. En allebei hadden ze iets van dan kunnen we sowieso de Dam tot Dam wandeltocht lopen. Of ik ook mee deed.

Nu ja, onder voorbehoud van dat ik 10 km kan lopen tegen die tijd, prima. Dus mijn doel is nu van het behouden van 5 km lopen het uitbreiden van 5 naar 10 km geworden. Wanneer het weer wat minder koud is ga ik ermee beginnen. Daarbij denk ik zelf aan een graadje of 10 en niet al te harde wind.

Bij de Bas van der Goor Stichting heb ik mezelf opgegeven voor die training. De schema’s voor de eerste 2 weken zijn binnen. Dat begint al met een pittige wandeling van een uur. Vandaar dat het voor het echte trainen iets beter weer moet zijn. Tot die tijd maak ik bij tijd en gelegenheid wel een ommetje!

En als stok achter de deur gaan we ook dit jaar weer meelopen met de Hartstocht. 5 kilometer in april moet gaan lukken, en dan lukt die 10 in september ook wel!

En misschien is er ook weer een Nierdaagse. Kortom, genoeg om naar uit te kijken en om aan te werken!