In het weekend heb je vaak net wat meer tijd om te koken, en zelfs het ontbijt kan dan wel eens iets langer duren dan gewoon even een bakje yoghurt met granola. Omdat ik gisteren toevallig voor het eerst een zakje kastanjemeel had meegenomen, bedacht ik me vandaag dat ik daar vast wel lekkere pannenkoekjes van kon maken. Dat is gelukt met het volgende recept
Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/html/wp-content/plugins/wp-ultimate-recipe/helpers/models/recipe.php on line 254
Prep Tijd | 5 minuten |
Kook Tijd | 10 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
Pannekoekjes
- 50 gram kastanjemeel
- 50 gram boekweitmeel
- 2 stuks eieren
- 250 mililiter sojamelk
- 1 theelepel bakpoeder
Topping
- 1 stuk stoofpeer
- 6 stuks gedroogde abrikoos
- 6 stuks gedroogde pruimen
- 1 handje blauwe bessen
- 2 theelepels speculaaskruiden
- 15 gram poedersuiker
- 1 scheutje appelschenkstroop
Ingrediënten
Pannekoekjes
Topping
|
|
Instructies
- Meng alle ingrediënten voor de pannenkoeken goed door elkaar tot een dun beslag ontstaat. Dit beslag heb ik even 5 minuutjes laten rusten, zodat de pannenkoekjes niet zo snel uit elkaar vallen. Na vijf minuten kun je de pannenkoekjes bakken. Zelf heb ik ervoor gekozen met een sauslepel kleine pannenkoekjes te maken, omdat ik dit voor een ontbijt mooier vindt, maar je kan er ook met een grotere lepel een full size pannenkoek van maken.
- Voor de topping, heb ik de pruimen, abrikozen, blauwe bessen en speculaaskruiden gebakken in wat boter. Daarna over de pannenkoeken, en afmaken met wat poedersuiker en appelschenkstroop.