Pompoensoep

We hadden 1 pompoen in de tuin van een onbekende soort. Google leerde ons dat die pompoen waarschijnlijk nog niet rijp zou zijn en vlak van smaak, vandaar dat we hem in de soep gedaan hebben. Gelukkig was de soep wel erg lekker!

Recept Afdrukken
Pompoensoep
Pompoensoep met tomaat en sojaroom
Maaltijd Soep
Prep Tijd 90 minuten
Kook Tijd 30 minuten
Passieve Tijd 1 uur
Porties
kommen
Ingrediënten
Maaltijd Soep
Prep Tijd 90 minuten
Kook Tijd 30 minuten
Passieve Tijd 1 uur
Porties
kommen
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 90C. Snijd de pompoen in 8 stukken en verwijder de zaden. Vet de stukken in met olijfolie en leg ze op een bakplaat. Bak de pompoen een uur in de oven.
  2. Haal de pompoen uit de oven en laat hem wat afkoelen.. Maak ondertussen de uien en tomaten schoon en snijd ze in kleine blokjes. Doe een klein scheutje olie in een soeppan en fruit daarin de uit tot ze glazig is. Haal ondertussen de schil van de pompoen (dit zou nu makkelijk moeten gaan) en snijd de pompoen in blokjes.
  3. Bak de tomaat even mee met de uien en voeg vervolgens de pompoen, bouillonblokjes en water toe. Kook alles goed gaar in ongeveer 20 minuten.
  4. Pureer de soep grof met een staafmixer, hij hoeft niet helemaal glad te zijn. Roer er tenslotte een scheutje room door.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *